Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Dođite na treću panel raspravu u okviru projekta Girls own STEM!

U ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine u 17 sati u sklopu projekta „Girls own STEM“ u hotelu Westin u Zagrebu održat ćemo moderirani razgovor s uspješnim hrvatskim leadericama u polju STEM poslovanja, financija i komunikacija. Događanje je besplatno i otvoreno za javnost!

 Zanimaju li vas STEM teme, predstavljene na životan način kroz svakodnevicu žena u različitim STEM i s njima povezanim industrijama, pridružite nam se u zanimljivoj moderiranoj raspravi koja se ne propušta!

Događanje je namijenjeno djevojkama koje sudjeluju u projektu Girls own STEM, ali ga, zbog visoke važnosti i široke primjene, otvaramo i za javnost! U tematici bi se posebno mogli pronaći učitelji i neformalni edukatori, članovi STEM udruga i organizacija te sve zainteresirane osobe za rad u STEM industrijama. 

Vidimo se u ponedjeljak, 23.10. od 17 do 19 sati u hotelu Westin (dvorana Maksimir, desno od recepcije).  Molimo Vas da nam svoj dolazak obavezno najavite mailom na: katarina.horvat@bioteka.hr, najkasnije do ponedjeljka 23.10. u 12 sati.

Glavne teme o kojima ćemo na panelu govoriti tiču se planiranja različitih STEM aktivnosti i projekata, suradnje s timovima i pojedincima te iznimnoj važnosti  komunikacije prilikom rada u STEM-u. Moderatorica panela bit će Jelena Likić, predsjednica udruge Bioteka, a u raspravi će sudjelovati:

Girls Own STEM, projekt je udruge Bioteka, koji okuplja 50 djevojaka srednjoškolske dobi iz različitih mjesta diljem Hrvatske te ih kroz različite aktivnosti i metode rada osnažuje za samostalno prepoznavanje i rješavanje problema u svojim lokalnim zajednicama, dajući im alate, metode i mentorstvo. Djevojke tako razvijaju vlastite lokalne projekte kojima rješavaju jedan okolišni, društveni ili ekonomski problem u svojoj lokalnoj sredini, koristeći STEM metode i pristup, u skladu sa 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja.

Panel se provodi kao jedna od uvodnih aktivnosti u novi Biotekin projekt, kojim najavljujemo veliku suradnju s Netokracijom i STEM mentoricama, od kojih su neke ujedno i gošće panela. Više o novom projektu možete pročitati ovdje.