Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Kako raditi s darovitom djecom?

U okviru projekta PANDA 2 – projektna nastava za darovitu djecu, psihologinja Ksenija Benaković održala je predavanje u udruzi Bioteka na temu „Karakteristike, potrebe i poteškoće darovite djece te „Inovativne tehnike i metode poučavanja za darovitu djecu.“

Cilj ovog predavanja bio je podrobnije i detaljnije upoznati edukatore, volontere i suradnike udruge Bioteka koji rade s darovitom djecom s potrebama i poteškoćama darovite djece, koji su česti mitovi i predrasude prema takvoj djeci te koje su suvremene metode poučavanja potrebne u radu s darovitom djecom.

Statistike pokazuju da više od 50% učenika s natprosječnim sposobnostima ne prolaze dobro u školi (Hoover – Schultz, 2005.) te da u Hrvatskoj od 1588 radova vezanih uz obrazovanje, samo 20 ima u sebi pojmove darovitosti. Samo ovi podaci dovoljno govore koliko su osobine i potrebe darovite djece nepoznanica u našem obrazovanju te kako su ovakva predavanja i radionice nužne ljudima koji rade s darovitom djecom.

Predavanje i interaktivna radionica održane su 23. siječnja 2018. g. u prostorima udruge Bioteka od 18 do 21.30 h. Hvala svima na odazivu! Sljedeće predavanje o darovitoj djeci bit će namijenjeno roditeljima, a o vremenu ćemo vas uskoro izvijestiti.

 

 

 mali_rgb (1)

 

 

 

 

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti korisnica je financijske podrške

Nacionalne  zaklade u području  izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u  školskoj godini 2017./2018.

Objavu ovog članka omogućila je financijska podrška Nacionalne zaklade  za razvoj civilnoga društva.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost  autorice i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade.