Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Nikad bogatiji natječaj Mali ekolozi – velike nagrade!

Trgovački lanac Emmezeta i naša Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti već treću godinu zaredom organiziraju nagradni natječaj za osnovne škole Mali ekolozi – velike nagrade!”. U prve dvije godine ovog natječaja sudjelovalo je čak 389 razreda i više od 7.000 osnovnoškolaca iz cijele zemlje!

Zbog velikog odaziva i uspješnih projekta, ove godine nastavljamo s natječajem, ali smo vam pripremili i lijepa iznenađenja koja možete pročitati u nastavku članka!

Osnovni podaci

„Mali ekolozi – velike nagrade!“ nagradni je natječaj namijenjen osnovnim školama, točnije njihovim razrednim odijeljenjima koji trebaju osmisliti i provesti projekt vezan uz zaštitu okoliša i prirode u svojoj školi i/ili sredini u kojoj žive pri čemu većinu posla školarci moraju napraviiti sami, a učitelji i profesori sudjeluju kao mentori projekta.

Plakat,manji

Projekti prijašnjih godina zaista su bili maštoviti te su se njihovi utjecaji proširili daleko izvan školskih zgrada. Tako su osnovnoškolci skupljali otpad, zbrinjavali divlja odlagališta, gradili kućice za ptice i druge napuštene životinje, sadili vrtove u školama i uređivali školska dvorišta, biciklirali s mještanima, istraživali invazivne vrste, ispitivali kvalitetu domaćeg mlijeka ili koliko buke stvaraju kućanski aparati, svladavali tehniku filcanja vune, izrađivali i oslikavali brojne reciklirane predmete itd.

Vjerujemo kako će vas razveseliti da je nagradni fond bogatiji no ikad, ali se ipak više nadamo da ćete biti zadovoljni svojim postignućima, sretni zbog iskustva timskog rada te da će vas ovaj natječaj potaknuti da slične projekte provodite u svojim školama i u budućnosti!

 

Ekologija pobjeđuje – Emmezeta nagrađuje!

Tri najbolja projekta, tj. razreda bit će nagrađena s notebook računalima za svakog učenika i učenicu u razredu te njihovog mentora ili mentoricu! Nagrade su uistinu vrijedne te s nestrpljenjem očekujemo vaše projekte i ove godine! Svi ostali, molimo vas, raširite glas i neka vaša bivša osnovna škola ili buduća škola vaše djece iznjedri pobjednički razred!

 

Mali ekolozi dobili i svoju internetsku stranicu!

Osim još većeg nagradnog fonda, novost ove godine je da projekt ima i svoju internetsku stranicu: www.mali-ekolozi.hr. Sve prijave projekta odvijaju se preko navedene stranice. Molim vas da pažljivo proučite „Uvjete natječaja“ kako bi vaše prijave bile ispravne te putem online obrasca kojeg možete pronaći na stranici natječaja prijavite projekte do 31. siječnja 2016. Na istoj stranici možete pronaći i sve ostale informacije vezane za ovaj natječaj.

 

Sretno svima!

Emmezetin i Biotekin tim nagradnog natječaja

 

Napomena: Nagradni natječaj “Mali ekolozi – velike nagrade” ima pozitivno stručno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.