Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Pogledajte naše radionice iz Dubrovnika!

Udruga Bioteka i ove godine je projektom “Ključ za život- morska priča” održala besplatne radionice za osnovoškolce/ke grada Dubrovnika i okolice! Zahvaljujući našim prijašnjim radionicama, uspješna suradnja s gradom Dubrovnikom nastavlja se već treću godinu zaredom, a ove godine uveli smo neke lijepe novosti!

Prve dvije godine tema projekta “Ključ za život” bila je upoznati bioraznolikost parka Gradac i naučiti osnove istraživačkih – terenskih radionica, a dosad skupljeno znanje preselili smo u morski plićak uvale Kolorina i istražili morski svijet algi, biljaka i morskih (bes)kralješnjaka!

Cilj projekta “Ključ za život – morska priča ” je bio educirati djecu (dobne skupine 7-12 godina) o važnosti bioraznolikosti i očuvanja prirode, s posebnim naglaskom na priobalni i obalni ekosustav (supralitoral i mediolitoral), kroz niz zabavnih “uradi sam” aktivnosti na otvorenom. Tijekom jednodnevne radionice sudionici su  upoznali s  identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i skupljanjem morskih algi i biljaka. Sve ove aktivnosti, začinili smo s puno kreativnih igara i zabave.  

Projekt “Ključ za život” proveden je tijekom prvog vikenda listopada, 03. i 04. listopada 2015. godine, a na njemu je sudjelovalo oko 50 djece grada Dubrovnika. Projekt je sufinanciran sredstvima grada Dubrovnika, zahvaljujemo na potpori!

Kako nam je bilo, možete pogledati na našim Facebook stranicama.