Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Ključ za život – morska priča

Udruga Bioteka i ove godine održava besplatne radionice za osnovoškolce/ke grada Dubrovnika i okolice! Zahvaljujući našim prijašnjim radionicama, uspješna suradnja s gradom Dubrovnikom nastavlja se već treću godinu zaredom, a ove godine uveli smo neke lijepe novosti!

Prve dvije godine tema projekta “Ključ za život” bila je upoznati bioraznolikost parka Gradac i naučiti osnove istraživačkih – terenskih radionica, a dosad skupljeno znanje selimo u morski plićak uvale Kolorina i istražujemo morski svijet algi, biljaka i morskih (bes)kralješnjaka!

Cilj projekta “Ključ za život – morska priča ” je educirati djecu (dobne skupine 7-12 godina) o važnosti bioraznolikosti i očuvanja prirode, s posebnim naglaskom na priobalni i obalni ekosustav (supralitoral i mediolitoral), kroz niz zabavnih “uradi sam” aktivnosti na otvorenom.

 

Tijekom jednodnevne radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i skupljanjem morskih algi i biljaka.

Kroz kreativne aktivnosti, igre i pokuse djeca će upoznati termine kao što su bioraznolikost, stanište, hranidbena mreža, invazivne vrste, ekološki otisak, ali i razne biološke prilagodbe koji su organizmi razvili zbog života u obalnom i priobalnom području te kako su oni ugroženi ljudskom djelatnošću. U stvarnom kontaktu s prirodom i uz vodstvo stručnih edukatora projekt će im približiti zadivljujuću raznolikost lokalnih područja te probuditi entuzijazam za provođenje ekoloških i zdravih odluka i izbora u svakodnevnom životu. Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 4 školska sata u koje je uključena i pauza za užinu te povremeni odmori.

 

INFO O RADIONICI”KLJUČ ZA ŽIVOT – MORSKA PRIČA”

Naziv radionice: Ključ za život – morska priča

Mjesto odvijanja: Dubrovnik, uvala Kolorina

Termini odvijanja:

03. listopada 2015. (subota), 9:00h – 12:30h ili

04. listopada 2015. (nedjelja), 9:00h – 12:30h

Dobna skupina: 7 -12 godina, do 20 sudionika u danu.

Cijena: besplatno

Prijave na:  Biotekin telefon: 095/2911-984 ili e-mail: ivan.car@biologija.com.hr

Projekt “Ključ za život – morska priča” sufinanciran je sredstvima grada Dubrovnika. Zahvaljujemo na potpori!