Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Prijavite se na dubrovačku radionicu “Otključaj tajne živog svijeta!”

Udruga Bioteka i Grad Dubrovnik nastavljaju dugogodišnju i uspješnu suradnju. Nakon godinu dana, evo nas opet u popularnom gradu sa zanimljivim programom za njegove osnovnoškolce/ke!

 

„Otključaj tajne živog svijeta!“ projekt je kojim se želi podići svijest djece o važnosti zaštite prirode i okoliša lokalnog područja. Kroz upoznavanje bioraznolikosti lokalnog staništa djeca će naučiti osnove terenskog rada (kako koristiti ključeve za raspoznavanje vrsta, kako loviti životinje koje nisu zaštićene, naučiti prepoznavati karakteristične biljne i životinjske vrste lokalnog područja) te usvojiti teorijsko znanje o biologiji lokalnog područja (razlika između invazivnih, autohtonih i alohtonih vrsta, upoznavanje sa životnim ciklusima).

Osim toga, očekujemo da će djeca naučiti kritički razmišljati, funkcionirati u timu i doživjeti istraživački rad iz prve ruke. Naučit će izračunavati svoj ekološki otisak te tako izravno zaključiti kako mogu smanjiti svoj doprinos zagađenja lokalne i globalne prirode te će se naučiti koristiti internetskih resursima za stjecanje provjerenog, stručnog znanja za korištenje u nastavi i u svakodnevnom životu. 

Uz obilje novog znanja, djecu očekuju i timske, kreativne igre, zabavna i opuštena atmosfera te mnoštvo zabave na otvorenom, u prirodi. Pozivamo sve roditelje da prijave svoje zainteresirane osnovnoškolce/ke, a osnovne informacije o radionici, pročitajte u nastavku.

 

INFO O RADIONICI

Naziv radionice: Otključaj tajne živog svijeta!
Mjesto odvijanja: Dubrovnik, park šuma Velika i Mala Petka

 

Termini odvijanja:

3. lipnja 2017. (subota), 09:00h – 12:00h, termin predviđen za školski razred

3. lipnja 2017. (subota), 16:00h – 19:00h, termin slobodan za građane

 

Dobna skupina: 7 -12 godina, do 25 sudionika u danu.

Cijena: besplatno

Prijave na e-mail: kristina.duvnjak@bioteka.hr, navesti ime, prezime i godine djeteta te kontakt telefon roditelja.

 

NAPOMENE:

Molimo djecu da ponesu užinu i piće za odmor tijekom radionice.

U slučaju kiše, radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću. Hvala!

 

 Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Dubrovnika.