Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Prijavite dijete na cjelodnevni proljetni STEaM kamp!

Nakon izrazito uspješnog, znanstvenog i veselog STEaM kampa održanog tijekom zimskih praznika, na upit brojnih znatiželjnika, Bioteka priprema proljetni kamp s novim STEaM radionicama! Iskoristite priliku uključiti vašeg osnovnoškolca u ovaj jedinstven program, a što pripremamo, pročitajte u nastavku!

 

Prijave su otvorene do utorka 27. ožujka!

 

Pokuse za sve!

Svi mali znatiželjni znanstvenici, neki vjerujemo i prvi puta, srest će se s epruvetama, mikroskopima, tarionicima, menzurama, kapaljkama i ostalim laboratorijskim „čudima“ koja će im pomoći istraživati štošta zanimljivog, kao npr. kvasce i kako oni mogu napuhati balone. Znanost zvana kemija otkrit će nam kako odgonetnuti u kojim epruvetama cofse krije pravi sok, a ruke će postati doslovno crne u nastojanju da sagradimo uređaj koji može pročistiti vodu. U nekim istraživanjima pomagat će nam jestive stvari kao kokice, a u nekim ćemo „zamirisati“ cijelu ulicu jer ćemo raditi hranu za bakterije kako bismo ih vidjeli golim okom! Jeste li znali da je to moguće? Sve STEaM radionice predstavljaju profesionalno osmišljene radionice koje se temelje na principu “uradi sam” pokus/radionicu, poticanju samostalnog razmišljanja, povezivanja i zaključivanja i rezultat su petogodišnjeg kontinuiranog rada i usavršavanja naših edukatora/ica. Na Biotekinim radionicama, odgovori se ne dobivaju, nego se do njih mora samostalno doći. One su pravo mjesto za vašeg mališana s tisuću pitanja.

 

Hoćemo peći palačinke ili pripremiti “talent show”?

Nakon znanstvenog programa, malo ćemo se i odmarati i to uz ništa manje kvalitetno osmišljen kreativno-praktični program. Dakle, nakon „teških i kompliciranih“ znanstvenih pokusa, osnovnoškolci će baterije napuniti u prirodi kroz timske zabavne igre, razviti kreativnost kroz crtanje i ples, učiti osnove kuhanja te praviti jednostavne kolače. Imamo još super stvari koje smo pripremili ali nećemo vam sve sada otkriti! Dođite i učite uz igru s nama!

Proljetni STEaM kamp započinje u četvrtak 29. ožujka i traje 6 dana do 6. travnja 2018.

Tijekom 6 dana trajanja kampa, teme radionica (i cijelog kampa) su svakog dana drugačije te osnovnoškolci/ke mogu pohađati svih 6 dana. Ako pak imate druge planove, vaše dijete može prisustvovati samo određenim radionicama ili danima kampa.

Kamp uključuje tri obroka: doručak, ručak i užinu.

Svaki polaznik treba ponijeti obuću za unutrašnji prostor te odjeću za presvlačenje u slučaju potrebe.

Detaljan program možete pogledati u tablici u nastavku:

 Fotka rasporeda

Prijaviti se možete do 27. ožujka 2018. ispunjavanje prijavnog obrasca. Broj mjesta je ograničen, stoga požurite! Moguće je izabrati samo znanstvene radionice, neovisno o  STEaM kampu.

Mjesto za brata/sestru je besplatno!

Kamp je namijenjen djeci od 7 do 11 godina.

PRIJAVE:

Prijava za proljetne STEaM RADIONICE – ispunite Prijavni obrazac STEaM radionice

Prijava za proljetni STEaM KAMP – ispunite Prijavni obrazac STEaM kamp

 

GDJE: III. Podbrežje 25 (Kajzerica)

KADA: Svakim radnim danom od 8 do 16 sati (po potrebi dežurstvo od 7:30 i do 16:30)

INFO: petra.peles@bioteka.hr i 091/19-22-448