Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Udruga Bioteka najavljuje novi projekt u suradnji s NP Krka

Nakon uspješno provedenog projekta „Građani znanstvenici: podržavanje populacija šišmiša šireg područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke” koji smo s Udrugom Tragus tijekom 2016. i 2017. godine proveli na prostoru srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke, došlo je vrijeme za novi projekt. Kako je danas Svjetski dan voda, pravo je vrijeme da vam predstavimo novi projekt.

Ove godine, u suradnji s NP Krka, provodimo projekt pod nazivom “Žedan i gladan laboratorij” kojeg čine radionice o bioraznolikosti vodenih staništa te razlozima njihove ugroženosti.

Nevidljivi svijet vodaSvrha ovog projekta je, u suradnji s osnovnim školama šireg područja, educirati djecu o kvaliteti i kvantiteti voda Republike Hrvatske s naglaskom na rijeku Krku. Učenike ćemo, kroz dvije cjeline, Misija H20” i “Nevidljivi svijet voda“, upoznati s prirodnim bogatstvima vodenih staništa te velikom bioraznolikošću tih područja.

U okviru ovog projekta pridružit će nam se suradnici čije je uže područje interesa ekologija kopnenih voda te će polaznike upoznati s teorijskom i praktičnom stranom bioraznolikosti takvih staništa.

O nastavku projekta pročitajte na poveznici.

HR-NP-Krka-08

Izvor sufinanciranja: Nacionalni park Krka, sukladno Ugovoru o poslovnoj suradnji (2017. godina)

Upiti i informacije o projektu: Petra Peleš, petra.peles@bioteka.hr